Massagepraktijk Groei

Shantala babymassage

“Liefdevol aangeraakt, gestreeld, gemasseerd worden, dat is voedsel voor het kind.”
(F. Leboyer – introduceerder Shantala babymassage in het Westen)

Wat is Shantala babymassage?

Shantala babymassage is het liefdevol en met aandacht aanraken van je baby. Door je baby regelmatig te masseren, speel je in op één van de belangrijkste levensbehoeften. Voor je baby is liefdevolle aanraking immers net zo belangrijk als voedsel! De oorsprong van de Shantala babymassage ligt in India, waar massage onderdeel is van de dagelijkse verzorging van baby´s. Het is een een totale lichaamsmassage, waarbij je volgens een vast patroon je baby masseert. De massage wordt gegeven op de blote huid, met speciaal daarvoor ontwikkelde olie.

Waarom babymassage?

Babymassage is op de eerste plaats leuk om te doen en werkt daarnaast rustgevend en ontspannend. Niet alleen voor je baby, ook voor jezelf. Door je baby regelmatig te masseren, wordt bovendien de band tussen jou en je baby versterkt. Je leert elkaar steeds beter kennen en het begrijpen van de (lichaams)taal van je baby wordt gemakkelijker.

Shantala babymassage kan extra nuttig zijn bij:
– vroeggeboorte
– darmkrampjes
– overstrekken
– slaapproblemen
– huilbaby’s
– groeiachterstand
– adoptie

Vanaf welke leeftijd kun je masseren?

De Shantala babymassage is geschikt voor baby’s vanaf zes weken tot circa negen maanden oud (kruipleeftijd). Hoe eerder je met de babymassage begint, hoe gemakkelijker je baby zich de massage eigen maakt en hoe langer je er samen plezier van hebt.

Werkwijze

De lessen babymassage worden individueel, aan huis aangeboden. Hierdoor:
– maakt je baby in een vertrouwde omgeving kennis met babymassage
– krijgen jij en je baby de volledige aandacht
– kunnen de lestijden worden afgestemd op het ritme van je baby

Persoonlijke aandacht en een op maat gemaakt aanbod vind ik belangrijk. Dit betekent dat ik eerst de tijd neem om jou en je baby te leren kennen. Vervolgens stem ik de vorm en inhoud van de cursus af op jullie vraag en/of behoefte, zodat er het maximale uit wordt gehaald voor jou én je baby.

Cursusaanbod

Introductieles babymassage
Wil je weten of babymassage iets voor jou en je baby is? Kies dan voor een introductieles babymassage. Je leert je baby tijdens deze les masseren met enkele technieken van de Shantala babymassage. Nadien is het mogelijk om nog  lessen bij te boeken, zodat je alsnog de volledige cursus volgt.

Babymassage totaalcursus
In vier lessen  leer je stap voor stap je baby masseren volgens de Shantala babymassage. Iedere keer wordt er een ander aspect van de babymassage behandeld. Ook wordt er elke les een thema behandeld, zoals: masseren bij buikkrampjes, het basisbevestigend dragen van je baby en roterend aan- en uitkleden.  Je ontvangt bij aanvang van de cursus een handboek en flesje massageolie (20 ml), zodat jij en je baby ook buiten de lessen om kunnen genieten van een heerlijke babymassage!

Verkorte cursus babymassage
In drie lessen leer hoe je je  baby kunt masseren volgens de  Shantala babymassage. De nadruk ligt op het aanleren van de massagetechnieken, thema’s worden niet behandeld. Bij aanvang van de cursus ontvang je een handboek babymassage, zodat jij je baby ook buiten de lessen om kunt masseren volgens de Shantala babymassage.

Workshop babymassage
Als het je leuk lijkt om samen met een andere ouder een les Shantala babymassage te volgen, kies dan voor een eenmalige workshop bij je thuis. Je stelt zelf je groepje samen (maximaal vier baby’s). De workshop wordt afgestemd op jouw/jullie wensen en na afloop krijgt iedere ouder een flesje massageolie (20 ml) mee.

Kwaliteitswaarborging

Als gelicenseerde docent Shantala babymassage onderscheid ik me door te voldoen aan hoge kwaliteitseisen, professionaliteit en zeer ruime  ervaring op het gebied van Shantala babymassage. Elk jaar volg ik ten behoeve van het behoud van mijn licentie een supervisie/bijscholing aan de Massage academie Nederland. Daarnaast ben ik lid van de Vakgroep voor Shantalamassage Docenten (VSD). Door regelmatig congressen en bijscholingen te bezoeken, blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van babymassage en waarborg ik de kwaliteit van de cursus.

  Logo VDS_DEF      Licentie babymassage

Tarieven

Voor meer informatie over de kosten, zie Tarieven


Maak een afspraak

[contact-form-7 404 "Not Found"]