Massagepraktijk Groei

Shantala kindermassage

Ieder kind heeft gezonde, liefdevolle aanraking nodig om te kunnen groeien. Massage is één van de meest positieve vormen van aanraken die er is! Een goede massage vergroot niet alleen het zelfbewustzijn van het kind, het kind leert ook het eigen lichaam kennen, waarderen en ontspannen.

.

Wat is Shantala kindermassage?

Shantala kindermassage is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van vier t/m twaalf jaar. Het is een individuele, op het kind afgestemde massage, waarbij zachte en ontspannen aanraking van het zenuwstelsel centraal staat. Shantala kindermassage richt zich op het afvoeren van spanning en het loslaten en afvoeren van opgeslagen emoties. Hierdoor ervaart het kind na de massage meer rust en ontspanning.

Niet elk kind is gewend om aangeraakt te worden, laat staan door een ´vreemde’. Daarom is het belangrijk dat je als ouder aanwezig bent tijdens de massage. Op deze manier zie je meteen hoe je kind wordt aangeraakt en wat het effect ervan is. Ook leer je, indien gewenst, enkele massagetechnieken om zelf bij je kind toe te passen.

Waarom Shantala kindermassage?

In het dagelijks leven wordt er veel van kinderen verwacht, op allerlei fronten. Hun ontwikkeling gaat razendsnel. Soms zo snel, dat er weinig ruimte overblijft voor rust en ontspanning. Af en toe veroorzaakt dit klachten, zoals: (lichamelijke) spanning, vermoeidheid angsten en onzekerheid. Massage helpt om rust te creëren, waardoor het kind de indrukken van de dag kan verwerken en loslaten.

Kindermassage is voor ieder kind fijn, maar kan extra nuttig zijn bij:
– vermoeidheid
– slaapproblemen
– faalangst en onzekerheid
– piekeren
– hooggevoeligheid
– lichamelijke pijn (bv. buik- en hoofdpijn)
– ADHD en/of Autisme

Shantala kindermassage helpt kinderen hun (lijfelijke) grenzen herkennen en verder ontdekken. Wanneer kinderen deze grenzen beter voelen, zullen zij hun grenzen ook minder snel overschrijden. Daarnaast wijzen studies uit dat wanneer kinderen regelmatig worden gemasseerd, ze intensiever spelen, beter communiceren, rustiger slapen en beter omgaan met spanningen en conflicten.

Werkwijze

Elke massage begint met een bewustzijns-, ademhalings- en/of aardingsoefening. Dit gebeurt spelenderwijs, waardoor het kind op ongedwongen wijze wordt geholpen zich te concentreren op het lijf in plaats van het hoofd.

Vervolgens wordt er spelenderwijs gemasseerd, op de blote huid of over de kleding heen. In overleg met het kind wordt bepaald welk lichaamsdeel er wordt gemasseerd. Dit kan het gezicht zijn of de rug, buik, armen, benen, handen of voeten. Sommige kinderen worden liever niet met de handen aangeraakt; zij kunnen worden gemasseerd met een speciale doek (Rebozo).

De massage wordt afgesloten met een glaasje drinken en een kort gesprekje waarin het kind kan aangeven hoe hij de massage heeft ervaren.

Let op: Een belangrijk uitgangspunt bij de Shantala kindermassage is dat het kind bepaalt of het gemasseerd wordt en voor hoe lang. Soms heeft een kind een paar contactmomenten nodig voordat het toe is aan een massage!  Na twee lessen kun jij je kind een volledige massage geven.

Aanbod

Shantala kindermassage wordt aan huis aangeboden. Op deze manier blijf je kind tijdens de massage in de eigen, vertrouwde omgeving.

Workshop Kindermassage

Sommige ouders vinden het prettig om hun kind zelf te (leren) masseren. Op deze manier kan je kind op elk gewenst moment worden gemasseerd en door de meest vertrouwde persoon in zijn/haar leven. Lijkt dit je wat? Kies er dan voor om samen met je kind een workshop kindermassage te volgen. In overleg met jou en je kind wordt bepaald welk gedeelte van het lichaam wordt gemasseerd. Jij leert de fijne kneepjes van het vak, terwijl jouw kind geniet van een heerlijke massage!

Licentie

Als gelicenseerde masseur onderscheid ik me door te voldoen aan hoge kwaliteitseisen, professionaliteit en zeer ruime  ervaring op het gebied van Shantala Kindermassage. Elk jaar volg ik ten behoeve van het behoud van mijn licentie een supervisie/bijscholing aan de Massage academie Nederland. Op deze manier blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de  Shantala Kindermassage en blijft de kwaliteit van mijn behandeling gewaarborgd.

Licentie kindermassage

Tarieven

Voor meer informatie over de kosten, zie Tarieven


Maak een afspraak

[contact-form-7 404 "Not Found"]