Massagepraktijk Groei

Rebozo massage

Je zwangerschap is een bijzondere tijd. Er groeit nieuw leven in je buik en er vinden allerlei veranderingen in je lichaam plaats. Je lichaam werkt voor twee en wordt daardoor extra belast. Rebozo massage helpt je lichaam ontspannen. Dit is niet alleen prettig voor jou, ook je ongeboren baby geniet mee!

 

 

Rebozo zwangerschapsmassage

Rebozo massage is een van oorsprong Mexicaanse massagetechniek, waarbij het hele lichaam  van de zwangere vrouw met een grote, stevige doek (Rebozo) wordt gemasseerd. De massage wordt over de kleding heen gegeven en is daardoor ook geschikt voor vrouwen die liever niet op de blote huid worden aangeraakt. Tijdens je zwangerschap is deze massage extra prettig en rustgevend, omdat je baby in de baarmoeder op een zachte manier wordt meebewogen. Door het zachte wiegen en het ritmisch ‘schudden’ laat je spanningen in het lichaam los. Er ontstaat meer ruimte is de baarmoeder, waardoor je baby comfortabeler gaat liggen.

Daarnaast zorgt de ontspanning in je lichaam ervoor dat:
– bekkenklachten verminderen
– er verlichting optreedt bij harde buiken / weeën

Er kan zowel liggend, zittend als staand worden gemasseerd. Jij kiest wat voor jou prettig aanvoelt.

Werkwijze

Iedere zwangerschap verloopt anders. Een op maat verzorgde massage is dus extra belangrijk. Daarom informeer ik voorafgaand aan een massage naar het verloop van je zwangerschap. Vervolgens gaan we aan de slag en kijk ik al doende welke posities en massagebewegingen prettig voelen voor jou.  Deze breid ik dan uit. Als het hele lichaam is gemasseerd, sluit ik de massage af met een  korte gezichtsmassage.

Indien gewenst, kan ik je partner tijdens een workshop enkele basistechnieken van de Rebozo massage leren waarmee hij of zij jou kan masseren. Op deze manier kun je ook op andere momenten genieten van de massage. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Rebozo massage voor moeder en baby

Rebozo massage kan worden gegeven tijdens je zwangerschap, maar ook na de geboorte van je kind. Je wordt dan gemasseerd met de Rebozo terwijl je baby op je buik ligt. Een relax moment voor jou én je baby! Kies je voor het moeder-kind arrangement, dan leer je daarnaast ook hoe je je baby kunt masseren met enkele technieken van de Shantala babymassage.

Locatie

De Rebozo massage wordt aan huis gegeven. Dit is mogelijk, omdat voor de massage slechts een Rebozo, yogamat en warme ruimte nodig is.

Tarieven

Voor meer informatie over de kosten, zie Tarieven


 

Maak een afspraak

[contact-form-7 404 "Not Found"]